Ervaringen

  • Home
  • /
  • Zouttherapie
  • /
  • Ervaringen

Laat je overtuigen door de ervaringen van anderen?


Mijn ervaring met de Zouttherapie sessies van Adem Vrij. Zouttherapie zet alles open, ik kan beter inademen, mijn longinhoud wordt groter dankzij de zouttherapie.

M. M.

Ik heb een heel erge vorm van astma. Heb ook een stukje van mijn long laten wegnemen vanwege 2 kleine tumors. Ik heb zuurstof nodig omdat ik adem te kort heb. Na regelmatig naar hier te komen kan ik soms al zonder zuurstof rondlopen.

Ik zou het iedereen aanraden.

H. G.

Mijn eerste ervaring is dat het zeer rustgevend, bijna meditatief werkt, heerlijk genieten van Me-time. Anderzijds is het een mooie bijdrage aan mijn lichaam / longen / uithouding.
Waar ik in mijn sport (lopen) een positieve evolutie heb ervaren.
Meer lucht, minder slijmen, geen piepende ademhaling meer en een goede opbouw van mijn basisconditie door minder nadelige effecten van astma.

S. P.

Blij dat we via via Adem Vrij hebben leren kennen, mijn vrouw en ik zelf vinden het super. Zeker na dat ze 21 dagen in coma lag, beademd werd en nog 3 maanden ik het ziekenhuis huis was en nadien nog last had van haar ademhaling en ik van mijn piepende adem zijn we naar de zouttherapie gegaan. Heel rustgevend plek, 100% corona proof. Nu zijn we voor 99% weer in orde. Volgens de dokter is ook haar psoriasis grotendeels weg. Ik kan het iedereen aan raden zelfs onze nachtrust is beter. We gaan zeker nog terug.

G. D. L.

Heb al een 6 tal jaar te kampen met sarcoidose, eind 2018 werden de foto's van mijn longer een stuk slechter en verminderde ook mijn longvolume.
Heb daarna het roer drastisch omgegooid : iets minder werken, meer rust, gezonder eten, veel sporten en tweewekelijkse bezoek aan Adem vrij.
In februari was de foto van mijn longen al iets beter, bij de controle van augustus bleek dat mijn longen er nog een pak beter uit zagen, bovendien was mijn longvolume ook weer met een halve liter gestegen, wat een merkbaar verschil is. Het volgende doel is nu om mijn longvolume terug te krijgen waar het was : ruim boven het gemiddelde, de infectie verder te doen afnemen en volgend voorjaar de volledige afstand van de Ronde van Vlaanderen te fietsen. De bezoeken aan Adem Vrij zullen daarbij zeker op het schema blijven staan.

F. V.

Onze zoon heeft huisstofmijtallergie, hij had constant een verstopte neus met gele slijmen en daardoor kreeg hij oorpijn en oorontstekingen. Na 2,5 maand elke week 2 keer naar de zoutgrot merken wij een heel verschil. De gele slijmen zijn weg, zijn oren zijn vrij en daardoor heeft hij dus ook geen oorpijnen meer. Dit is een hele verademing voor ons gezin.

R. A.

Heb cronische bronchitis en veel last van slijmen en een piepende ademhaling. Na 4 weken 4 maal per week zouttherapie te doen, hersteld ik veel sneller van verkoudheid. Ik kon beter en dieper ademen, slijmen zijn veel vloeibaarder en heb meer energie. Ik kan beter slapen en minder last van een piepende ademhaling. Ik kan het aanbevelen aan personen met ademhalingsproblemen.

R. VH.

Dankzij mijn zus, die het als verjaardagsgeschenk aan me gaf, heb ik de zouttherapie leren kennen. Samen zijn we, mijn zus, 2 kleindochters van 7 en 3 jaar en ik sinds eind december elke week 1 maal de therapie aan het volgen. Mijn zus en de oudste kleindochter zijn beide astma gevoelig en hebben veel last van blafhoesten. De kleinste kleindochter en ikzelf hebben veel ontstekingen van de luchtwegen. Door elke week 1 maal met de kindjes naar de zouttherapie te gaan, zijn onze kindjes 80% verbeterd, evenals mijn zus en ik. We voelen ons er heel goed bij, blafhoesten zijn weg en ook de onststekingen van de luchtwegen zijn duidelijk verminderd. Wat ook is verbeterd is het slaappatroon van onze kleinste kleindochter, ze sliep heel slecht, werd 5 à 6 keer per nacht wakker, nu slaapt ze bijna elke nacht door. Dit is echt fantastisch!! Dank u lieve zus, door u voelen we ons veel beter!

J. VO.

Mijn man ervaart de zouttherapie als ideaal voor zijn aandoening COPD. De slijmen komen goed naar boven en ook meer adem. Mijn man zal het iedereen aanraden. Hij heeft al veel geprobeerd maar dit is zeker de moeite waard voor zijn luchtwegenproblemen.

E. B.

Verlichting op de luchtwegen die maakt dat normale inspanningen minder vermoeiend aanvoelen. Opmerkelijk minder last van allergieën (niezen, snuiten, gezwollen oogleden)

A. VdS.

Sinds ca. 5j lijd ik aan sarcoïdose. Jaar na jaar werden de foto's van mijn longen slechter, het laatste jaar daalde mijn longvolume drastisch. Daarna heb ik drastisch ingegrepen: meer rust, gezondere voeding en zouttherapie. Bij een nieuw onderzoek deze week bleek nu dat voor het eerst in 5j de beelden van mijn longen beter waren en een fietsproef was zelfs uitstekend.

F. V.

Sinds ik bij jullie naar de zouttherapie kom heb ik met regelmaat voor langere tijd terug smaak en geur, wat voordien meestal voor maanden weg was en slechts sporadisch terugkwam. Ook heb ik nu veel minder last van slijmvorming en ook mijn hoesten is hierdoor stukken beter. Ik weet genezen doet het niet, maar het verlicht wel heel wat kwalen en ook dat is positief. Ik kan het iedereen aanraden.

I. V.

Zeer rustgevend, zeer verzorgde omgeving! 12% verbetering van de longcapaciteit bij een test na een tiental beurten, de longarts was verwonderd!

J. G.

Als gevolg van een zeldzame longziekte zonder gekende oorzaak, is mijn bruikbare longvolume verminderd tot 1/3 van wat ik vroeger had. In juni 2017 stuurde de longspecialist mij naar huis met de raad om alles te regelen wat nog moest geregeld worden. Hij gaf me maximum nog enkele maanden. Maar door het stopzetten van de zware medicatie werd ik stilaan wat beter. Toch zag ik op tegen de winterperiode, want dan was mijn toestand elk jaar wat slechter geworden. Vanaf half december mocht ik “proefdraaien” in de zoutkamer die toen pas geïnstalleerd was. Gedurende de ganse winterperiode ben ik daar 2 tot 3 keren per week heilzame lucht komen ademen. Tegen alle verwachtingen is mijn toestand stabiel gebleven. Om dat zo te houden staat er elke week een bezoekje aan de zoutkamer op het programma.

S. D.

Zeer ontspannend en rustgevend, je voelt al tijdens de sessie verschil. Slijmen komen vlotter los. Ook voor de huid maakt het verschil, mijn psoriasis is fel verbetert. Ik ben COPD, emfyseem en astma patiënt, daarnaast heb ik ook last van psoriasis.

M. C.

De eerste maal stond ik er wat sceptisch tegenover, maar na paar maal in de week voelde ik mij er werkelijk beter mee. Mijn luchtwegen zijn open en kan veel beter ademhalen, ook mijn hartkloppingen verminderen stelselmatig de sessie verloopt. Ik vind me veel minder gestresseerd. Voor mij is het een ontspanning en voel degelijk een verademing.

M. VDB.

Voor mij is de zouttherapie een nieuwe manier om mijn chronische en intollerantie sinusit aan te pakken. Wegens allergieën voor voeding en medicatie kan ik er niet veel aan veranderen. De therapie lost de slijmen op en hierdoor kan ik beter ademen, heb ik minder hoofdpijn, heb ik minder druk op de ogen en kan ik beter ruiken. Het helpt ook goed tegen stress en kalmeert hierdoor spanning rond het hart. Helpt tegen de psoriasis, vooral op mijn gezicht.
De zouttherapie geeft mij een kans op een beter leven.

D. M. M.

Als longpatiënt (sarcoïdose) helpt de zouttherapie mij bij het vrijmaken van luchtwegen, losmaken van slijmen en het vergroten van mijn longcapacaiteit. De zouttherapie is een aangename en rustgevende manier om de hinder van mijn beperkingen te milderen. Het fenomeen « zouttherapie » had ik al leren kennen in de wellnessruimte van het hotel in Oostenrijk waar we jaarlijks de wintervakantie doorbrengen. Nu is deze therapie ook dicht bij huis mogelijk. Los van de heilzame werking van de zouttherapie is het ook een rustgevend moment om tot ontspanning te komen voor, tijdens of na een drukke (werk)dag.

T. W.

Via een artikel in de krant heb ik kennis gemaakt met de zouttherapie. Heb onmiddelijk contact opgenomen om te proberen. En wat een resultaat! In een rustgevende en aangenamen omgeving 45 min ondergedompeld worden in het Himalaya zout geeft een ontzettende verlichting op de luchtwegen. Echt een aanrader! Een healing voor mijn chronische bronchitis!

M. P.

Ik kan vrijer ademen. Luchtwegen worden schoongemaakt.

A. B.